web analytics
Stiri

Zilele economiei sociale și solidare, Timișoara, 2017

Luna Mai este luna economiei sociale, declarată oficial atât în România, cât și în mai multe state europene.

La Timișoara vom dedica o săptămână întreagă acestui subiect și vom aborda atât potențialul sectorului, cât și probleme cu care ne confruntăm.

Ești interesat de subiecte precum întreprinderi sociale, cooperative, impact social pozitiv, economie colaborativă? Dacă da, cu siguranță vei găsi un eveniment care să ți se potrivească.

Propunem activități care să faciliteze schimbul de informații și practici. Dorim să dezvoltăm o mai bună cunoaștere colectivă a sectorului.

Economia socială și solidară reprezintă un sector care poate aduce beneficii multiple pentru comunitate: incluziunea persoanelor vulnerabile în activități economice, creșterea participării cetățenilor atât în economie cât și în viața publică, dezvoltarea capitalului social și a legăturilor dintre membrii comunității, promovarea inovației sociale.

Încurajăm participarea la evenimente atât a colegilor cu experiență, cât și a persoanelor care sunt doar intreresate de aceste subiecte, fără a avea o experiență practică.

La majoritatea evenimentelor propuse în program, numărul de participanți este limitat, participarea putându-se realiza doar pe baza înscrierii prealabile.

Înscrierile se fac prin completarea formularului de la linkul de mai jos, până cel târziu sâmbătă, 06 mai, ora 10.00.

https://goo.gl/forms/bUEIJ96xBCoXWOwQ2

Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerilor, fără existența unei finanțări specifice, dar cu o generoasă împărtășire de timp și experiență din partea tuturor celor implicați.

Parteneri instituționali: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Direcția de Asistență Socială Comunitară Timișoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Departamentul de Sociologie – Universitatea de Vest Timișoara.

Parteneri din partea societății civile: Ambasada, ASAT, Ashoka România, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Timișoara, RECIPROC, Wash Away.

Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici.

Asociația CRIES susține Scrisoarea de protest împotriva evacuării Centrului Caracuda

Asociația CRIES s-a alăturat organizațiilor neguvernamentale care și-au exprimat indignarea față de decizia Primăriei Sectorului 5 de a evacua Centrul Caracuda, singurul centru dedicat serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri pentru persoane dependente de droguri din Ferentari.

Documentul integral al Scrisorii de protest poate fi consultat aici: http://www.cries.ro/wp-content/uploads/2017/04/Scrisoare-de-protest-împotriva-deciziei-de-evacuare-a-centrului-Caracuda.pdf

Campania Promotori ai asistenței sociale s-a derulat în Timișoara, 21-31 martie 2017

În perioada 21-31 martie 2017, Asociația CRIES în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Comunitară Timișoara au desfășurat campania Promotori ai asistenței sociale. Cu această ocazie, au fost invitate 12 persoane să vorbească despre importanța măsurilor de asistență socială și impactul pozitiv al acestora. S-au alăturat campaniei asistenți sociali, cadre didactice, medici, jurnaliști, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale și beneficiari de servicii de asistență socială.

Obiectivul campaniei a fost de a aduce în prim plan faptul că asistența socială nu reprezintă doar un cost, ci este o investiție în oameni. Credem că este important să ajungă în comunitate cât mai multe informații despre impactul serviciilor de asistență socială și despre riscurile la care ne expunem ca societate dacă renunțăm la acestea.

Campania s-a desfășurat în mediul online și a avut 17.000 de vizionări. Materialele pot fi vizualizate pe pagina evenimentului la adresa: https://www.facebook.com/events/1883649751889040/.

Punct de vedere al asociației CRIES referitor la indicatorii pentru întreprinderi sociale și de inserție, 23 martie 2017

În materialul de mai jos, asociația CRIES vă prezintă punctul de vedere transmis Ministerului Muncii și Justiției Sociale cu privire la indicatorii de rezultat, impact și proces aplicabili întreprinderilor sociale și întreprinderilor sociale de inserție.

Luare de poziție CRIES – indicatori sociali

Timișoara sărbătorește Ziua Internațională a Asistenței Sociale, 21 martie 2017

În fiecare an, pe data de 21 martie, se sărbătorește la nivel internațional Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Tema din acest an, stabilită de Federația Internațională a Asistenților Sociali, este ”Promovarea sustenabilității comunității și mediului”.

Direcția de Asistență Socială Comunitară a Municipiului Timișoara, împreună cu parteneri din comunitate, organizează mai multe acțiuni cu această ocazie.

Astfel, în data de 21 martie a.c., timișorenii sunt invitați în Piața Libertății, între orele 13.00-15.00, pentru a afla mai multe informații despre ce înseamnă asistența socială, despre serviciile existente în comunitate și cazuri de succes. Specialiști din serviciile publice și private îi vor întâmpina pe trecători în tricouri albastre și le vor înmâna celor care se alătură campaniei baloane cu mesaje de susținere a asistenței sociale.

Totodată, în perioada 21-28 martie a.c., Asociația CRIES va coordona campania Promotori ai asistenței sociale în Timișoara, în cadrul căreia mai multe persoane reprezentative din domeniu și beneficiari sociali au fost invitați să se exprime despre rolul și importanța asistenței sociale.

Comunicatul de presă al evenimentului poate fi consultat aici: http://www.primariatm.ro/epress.php?epress_id=11104.