web analytics
Zilele economiei sociale și solidare, Timișoara, 2017

Luna Mai este luna economiei sociale, declarată oficial atât în România, cât și în mai multe state europene.

La Timișoara vom dedica o săptămână întreagă acestui subiect și vom aborda atât potențialul sectorului, cât și probleme cu care ne confruntăm.

Ești interesat de subiecte precum întreprinderi sociale, cooperative, impact social pozitiv, economie colaborativă? Dacă da, cu siguranță vei găsi un eveniment care să ți se potrivească.

Propunem activități care să faciliteze schimbul de informații și practici. Dorim să dezvoltăm o mai bună cunoaștere colectivă a sectorului.

Economia socială și solidară reprezintă un sector care poate aduce beneficii multiple pentru comunitate: incluziunea persoanelor vulnerabile în activități economice, creșterea participării cetățenilor atât în economie cât și în viața publică, dezvoltarea capitalului social și a legăturilor dintre membrii comunității, promovarea inovației sociale.

Încurajăm participarea la evenimente atât a colegilor cu experiență, cât și a persoanelor care sunt doar intreresate de aceste subiecte, fără a avea o experiență practică.

La majoritatea evenimentelor propuse în program, numărul de participanți este limitat, participarea putându-se realiza doar pe baza înscrierii prealabile.

Înscrierile se fac prin completarea formularului de la linkul de mai jos, până cel târziu sâmbătă, 06 mai, ora 10.00.

https://goo.gl/forms/bUEIJ96xBCoXWOwQ2

Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerilor, fără existența unei finanțări specifice, dar cu o generoasă împărtășire de timp și experiență din partea tuturor celor implicați.

Parteneri instituționali: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Direcția de Asistență Socială Comunitară Timișoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Departamentul de Sociologie – Universitatea de Vest Timișoara.

Parteneri din partea societății civile: Ambasada, ASAT, Ashoka România, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Timișoara, RECIPROC, Wash Away.

Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici.