web analytics
Tinerii sunt învățați să își formeze opțiuni responsabile de consum!

În luna octombrie, Asociația CRIES desfășoară în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș cea de-a doua ediție a proiectului Antreprenoriat social, adresat tinerilor.

În cadrul proiectului am realizat o broșură de prezentare a economiei sociale pentru tineri, iar un număr de 50 de tineri au posibilitatea să participe la ateliere de informare pe tema economiei sociale și a consumului responsabil.

Ne dorim să informăm tinerii despre opțiuni responsabile de consum. În broșură sunt prezentate 8 inițiative din județul Timiș, care oferă servicii și produse pe care sperăm ca tinerii să le aleagă tot mai mult în viitor. Totodată, aceste întreprinderi sociale răspund unor nevoi de actualitate, activând în domenii diverse:

- Crearea de locuri de muncă pentru persoane marginalizate: Asociația Seeds of Kenosis (persoane de etnie romă), Ferma socială de la Bacova (locuri de muncă pentru persoane fără adăpost), Unitatea protejată a Fundației Pentru Voi (locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități);

- Producție sustenabilă: ASAT (Asociația pentru susținerea agriculturii țărănești), Asociația Curtea Culorilor;

- Consum responsabil: Reciproc Cafe și Băcănie;

- Domeniul cultural-artistic: Casa Plai – Ambasada;

- Servicii de cazare pentru persoane vârstnice: Casa bunicilor (Casa de ajutor reciproc a pensionarilor Timișoara).

Conținutul broșurii poate fi consultat mai jos (alegeți opțiunea fullscreen pentru o mai bună vizualizare a broșurii).