web analytics
Șase tineri din România au participat la pilotarea unui program de formare în domeniul economiei sociale și solidare

În perioada 11-22 septembrie 2017 au fost pilotate trei module de formare în domeniul economiei sociale și solidare. Acestea au fost organizate în cadrul proiectului Social and Solidarity Economy in Europe: affirming a new paradigm through IVET curricula innovation, în cadrul căruia asociația CRIES este partener național

Fiecare dintre cele trei module au tratat aspecte principale ale tematicii, după cum urmează:

Modulul 1: Valorile şi principile economiei sociale şi solidare, 11-15 Septembrie 2017, Praga (Republica Cehă);

Modulul 2: Managment democratic în economia socială şi solidară, 18-22 Septembrie 2017, Larisa (Grecia);

Modulul 3: Finanţarea etică şi solidară şi alte resurse în sprijinul economiei sociale şi solidare, 18-22 Septembrie 2017, Plovdiv (Bulgaria).

Din România, asociația CRIES a selectat 6 tineri care au participat la cele trei module de training. Echipa română a fost compusă din: Bora Paula, Cocuț Andreea, Dotcoș Sebastian, Manta Letiția, Miclău Adelin și Țuț Lizeta. Participanții au interacționat cu formatori experimentați în domeniul economiei sociale și solidare, au vizitat structuri locale de economie socială și au participat la activități de promovare a schimbului intercultural.

Participanții au apreciat posibilitatea de a aprofunda o tematică ce nu este foarte dezbătută în România, precum și posibilitatea de a interacționa și colabora cu tineri din alte țări, cu experiență în domeniul economiei sociale și solidare.