web analytics
CRIES susţine promovarea economiei sociale şi solidare în învăţământul profesional şi tehnic, 25 aprilie 2017

În data de 25 aprilie 2017, Asociaţia CRIES a organizat în Timişoara primul workshop de prezentare a proiectului Social and Solidarity Economy in Europe: affirming a new paradigm through IVET curricula innovation.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat participanţilor o analiză realizată în cadrul proiectului cu privire la oportunităţile şi constrângerile privind promovarea unor module de economie socială şi solidară în cadrul învăţământului de tip profesional şi tehnic. Mapping opportunities and constraints for affirming Social Solidarity Economy (SSE) in Initial Vocational Education and Training (IVET) curricula este un document ce prezintă o analiză naţională pentru 7 ţări europene (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Republica Cehă, România, Portugalia), dar şi o serie de date comparative.

Participanţii la întâlnire au concluzionat că există o serie de premise pozitive pentru pilotarea unor module de economie socială şi solidară, în colaborare cu furnizorii de formare implicaţi în învăţământul profesional şi tehnic.

În acest sens, se are în vedere identificarea unor şcoli pilot şi a unor structuri de economie socială care să lucreze împreună pentru implementarea unor module de economie socială şi solidară şi a unor programe de practică specifice.

Persoanele interesate să afle mai multe informaţii despre acest proiect o pot contacta pe doamna Mihaela Veţan, la adresa de email: mihaela.vetan@cries.ro sau la numărul de telefon 0741-232602.