web analytics
Cafeneaua socială, ediția 2 – Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din Timișoara, 9 martie 2017

În data de 9 martie 2017 a fost organizată a doua ediție a Cafenelei sociale, pe tema Strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale a Municipiului Timișoara. Invitatul întâlnirii a fos doamna Angela Ciupa-Rad, din partea Direcției de Asistență Socială Comunitară Timișoara.

Întâlnirea a fost foarte importantă pentru a înțelege mecanismele de construire a strategiei servicilor sociale și a planului de acțiune. Totodată, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre oportunitatea dezvoltării într-o manieră participativă și transparentă a priorităților de finanțare a servicilor sociale din bugetul local.

În acest sens, se are în vedere constituirea în perioada următoare a unor grupuri de lucru tematice, coordonate de către Direcția de Asistență Socială Comunitară în colaborare cu actori locali interesați.

Propunerile de grupuri tematice au fost următoarele:
- Persoane fără adăpost;
- Copii, familii monoparentale, mame adolescente, familii sărace, copii cu dizabilități, copii folosiți pentru cerșetore, coordonator DASC;
- Violența domestică;
- Persoane vârstnice (persoane peste 65 de ani);
- Persoane adulte cu dizabilități;
- Persoane cu probleme de sănătate mintală;
- Economie socială;
- Tineri din centre de plasament.

Persoanele interesate să se implice în grupurile de lucru o pot contacta pe doamna Ciupa Rad Angela la adresa: angela.ciupa@primariatm.ro.

Cafeneaua socială este un demers dezvoltat de Fundația United Way România în parteneriat cu asociația CRIES și își propune să promoveze schimbul de informații și practici între actori implicați în domeniul social.