web analytics
Asociaţia CRIES este împotriva restrângerii facilităţilor financiare pentru unităţile protejate

CRIES se alătură organizaţiilor neguvernamentale care se opun modificării Legii 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în sensul renunţării la facilitatea ca instituţiile şi companiile care au peste 50 de angajaţi să achiziţioneze produse şi servicii de la unităţile protejate.

“Prin modificarea acestei legi, s-ar renunța la una dintre cele mai bune măsuri care au existat în România pentru crearea de locuri de muncă asistate. Implementarea nu a fost perfectă, dar a fost un instrument funcțional, care a contribuit la crearea unor locuri de muncă sustenabile și la dezvoltarea unor parteneriate mai largi între unitățile protejate și companii convenționale (și poate și la reducerea unor prejudecăți față de persoanele cu handicap). În România nu există măsuri specifice de suport al întreprinderilor sociale de inserție, care încadrează persoane din grupuri vulnerabile. Legea 448/2006 stabilea însă un cadru coerent de sprijin pentru unitățile protejate, care încadrau persoane cu handicap. Noi speram ca în anii viitori vom reuși să extindem măsurile de suport pentru alte structuri de economie socială, niciodată nu ne-am gândit că ar fi posibil să renunțăm la ceea ce funcționează bine
“, Mihaela Veţan, preşedinte Asociaţia CRIES.

În articolul următor se prezintă mai detaliat care ar fi impactul acestei modificări : http://www.romaniacurata.ro/in-prima-zi-de-lucru-guvernul-social-democrat-vrea-sa-concedieze-2000-de-persoane-cu-dizabilitati/.