web analytics
Asociația CRIES continuă demersurile de promovare a economiei sociale solidare!

Asociația CRIES publică cele 3 module de formare în domeniul economiei sociale solidare, dezvoltate în cadrul proiectului “Social and Solidarity Economy in Europe: affirming a new paradigm through IVET curricula innovation” (septembrie 2016 – august 2018), co-finanțat prin programul Erasmus+.

Pachetul de formare este compus din următoarele 3 module:
- Modulul 1: Economia socială solidară- valori și principii;
- Modulul 2: Management democratic în economia socială solidară;
- Modulul 3: Finanțare etică și solidară și alte tipuri de resurse.

Aceste module de formare sunt un instrument pentru formatorii care lucrează în învățământul profesional și tehnic (VET). De asemenea, acest pachet de formare poate fi utilizat și de către alți formatori, care dezvoltă servicii de training sau sunt implicați în sistemul educațional.

Economia Socială Solidară este o economie care vizează o formă diferită de dezvoltare față de cea orientată spre profit. Aceasta include organizații al căror scop este mai degrabă concentrat pe valoare socială și ecologică, decât pe căutarea unui câștig și a unei creșteri financiare.

Economia Socială Solidară este încă o temă emergentă și insuficient cunoscută la nivelul societății și, prin urmare, este absentă din programele de învățământ la nivelul VET în majoritatea țărilor europene. Aceste module urmăresc să fie un prim pas în organizarea unei structuri de formare relevante și semnificative atât la nivel național, cât și la nivel european.

Conținutul celor 3 module de formare poate fi consultat aici.