web analytics
Ghid adaptat de bune practici în domeniul incluziunii sociale

În cadrul proiectului Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale, am lansat broșura cu titlul Ghid adaptat de bune practici în domeniul incluziunii sociale.

Ghidul este unul dintre instrumentele de informare dezvoltate în cadrul proiectului cu privire la domeniul incluziunii sociale, cu un accent aparte în ceea ce privește economia socială și solidară. O miză esențială a acestei publicații este dată de promovarea economiei sociale drept cadru de dezvoltare a unor instrumente complexe de incluziune socială.

În plus, am încercat să oferim prin acest ghid o selecție provocatoare de practici inovatoare dezvoltate la nivel european, promovând însă și practici existente în țară în domeniile vizate de activitățile proiectului (Agricultura susținută de comunitate, Comerțul echitabil, Consumul responsabil, Finanțarea etică și microfinanțarea, Întreprinderile sociale de inserție prin muncă).

Ghidul reprezintă rodul unui efort conjugat, la redactarea sa participând o echipă interdisciplinară de experți europeni.

Cuprinsul și prezentarea Ghidului pot fi consultate aici: 64094.Ghid.EconomieSociala&Incluziune(extras).

Ghidul se găseşte în format electronic mai jos.